Program

Naš program je zasnovan po kurikulumu za vrtce. Smernicam kurikuluma sledimo sproščeno skozi igro, z gibanjem v naravi, ustvarjanjem, plesom, petjem, prebiranjem pravljic in ostalimi zabavnimi aktivnostmi. Nikoli nam ni dolgčas – spomladi sadimo cvetlice, poleti jih zalivamo in opazujemo kako rastejo, se učimo spremljati naravo, včasih nahranimo kokoši v kurniku, naredimo kakšno potičko v pesovniku, zgradimo grad iz kock, obiščemo kakšno predstavo. Ob vsakem vremenu imamo na voljo različne aktivnosti, tako da nas niti dež ne ustavi pri raziskovanju, najraje pa imamo sonce.

Prehrana:

Jedilnik za tekoči teden z vsebnostjo alergenov je obešen na oglasni deski, lahko pa vam ga pošljemo tudi po elektronski pošti.

Hrana je sveže pripravljena doma, načeloma slovenskega porekla, zelenjava pa prihaja večinoma iz domačega vrta.

Otroci dobijo dnevno štri obroke. Splošni primer:

  • Zajtrk: postrežemo z mlečno prehrano kot je zdrob, mlečni riž, kosmči, ali kruh z medom, marmelado itd.

  • Dopoldanska malica: sadje

  • Kosilo: zelenjavna juha, glavna jed, zelenjava

  • Popoldanska malica: jogurt, skuta, sadje

Čez dan je vedno na voljo čaj in sezonsko sadje.

Urnik:

Običajen dan v našem varstvu poteka med 7:00 in 16:00 uro. Zajtrk postrežemo ob 8.00 uri, v primeru kasnejšega prihoda pa najkasneje do 9.00 ure zjutraj. Tekom dneva imamo organizirane različne aktivnosti in ustvarjalne delavnice, ki sledijo kurikulumu za vrtce.

Med 9.00 in 11.00 uro se odpravimo na sprehod po bližnji okolici ali pa se igramo na dvorišču, ustvarjamo, se spoznavamo z rastlinami na vrtu. V tem času otroci pojedo dopoldansko malico. Ob 11.30 uri sledi kosilo in dnevni počitek. Po počitku, običajno okrog 14.00 ure, se otroci okrepčajo še s popoldansko malico, nato pa se do prihoda staršev igrajo na pokriti terasi ali dvorišču.

Za več informacij ter cenik nas prosim kontaktirajte preko elektronske pošte ternovec.alenka@gmail.com oziroma na tel. številko 040 728 551.