O varstvu

Moje ime je Alenka Ternovec, rojena sem leta 1962 v Postojni. Do svojih dijaških let sem živela v Vrtojbi, Renčah in Kanalu potem pa sem svojo pot nadaljevala v Ljubljani. Že kot majhna deklica sem z veseljem skrbela za svojega mlajšega bratca in sestro in v tem duhu tudi nadaljevala šolanje na pedagoški gimnaziji. V svojih dijaških in študentskih letih sem občasno pomagala pri varstvu otrok ter opravljala prakso v vrtcu. Po fakulteti sem se zaposlila v osnovni šoli v Ljubljani kjer sem 8 let delala na prvi stopnji osnovnošolskega programa. V tem času sem razširila svojo družino z dvema hčerama, med katerima je 3 leta razlike. Po zaposlitvi v šoli sem bila nekaj časa zaposlena v privatnem sektorju, a sem se kmalu vrnila na delo z mladostniki in otroci. Svoje znanje sem obogatila, ko sem kot varuhinja otrok s posebnimi potrebami delala v Kamniku. To je bila povsem nova izkušnja od katere sem se tudi veliko naučila. Ko me je pot zanesla nazaj na goriško, sem se odločila da odprem s.p. v varstvu z najmlajšimi, saj me to delo najbolj veseli in ga zato tudi najbolje opravljam. Pridobila sem NPK za varuhinjo predšolskih otrok na domu, dovoljenje Ministrstva za šolstvo, uredila prostore in odprla novo poglavje.

Pri otrocih z veliko elana in dobre volje vzpodbujam kreativnost, sodelovanje ter veliko sproščenosti in smeha. Sem ljubiteljica narave zato veliko časa preživimo na svežem zraku. V varstvu me občasno spremlja tudi naša psička Naja.

O Naji

Naja je 10-letna zlata prinašalka. Je prijazna, potrpežljiva, navajena otrok in včasih tudi nagajiva. Tudi njej šola ni tuja, najprej je opravila pasjo šolo in se kasneje usposabljala tudi za reševalnega psa. Najraje je zunaj na zraku, v hribih, v hiši pa je najbolj srečna ko jo kdo malo pocrklja. Otroci se ob njej naučijo odgovornosti in spoštljivega odnosa do živali.

Prostor

Varstvo se izvaja v stanovanju večstanovanjske hiše v Vrtojbi, ki jo delim z družino. Moje delo vsi podpirajo tako, da so vaši malčki vedno dobrodošli in v pozitivnem okolju. Okoli hiše imamo dvorišče ter vrt, oba redno koristimo. V stanovanju pa čas preživljamo v večjem dnevnem prostoru ter na pokriti terasi. Ne glede na letne čase in vreme imamo tako na voljo veliko možnosti za različne aktivnosti in učenje.

Varstvo otrok je registrirano pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (vodi se pod zaporedno številko 16/2015)